Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

Мотиви (принцип самоконтролю)

Нема мудрості, ані розуму, ані ради насупроти Господа. (Притчі 21.30)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: 
"Основи для досягнення успіху".
Курси проводить
Християнський центр розвитку підприємництва "Успіх".
------------------------------------------
В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу


Немає іншого шляху... ніщо не може замінити Бога, ніхто не може змагатися з Ним. Він знає, що правильно, що краще, і що приносить успіх. Чим скоріше Він стане найвищим авторитетом в нашому житті, чим скоріше ми почнемо перебудовувати наше життя, наш бізнес і нашу країну відповідно до Його законів і принципів, тим краще для нас.


Життя влаштоване нескладно, але ми самі ускладнюємо його, коли поступаємо за нечистими мотивами. Мотив означає причину або мотивацію, чому ми щось робимо певним чином. Деякі брешуть, одурюють і маніпулюють людьми, щоб укласти договір. І вони називають це „хитромудрістю”. Це веде їх не до хорошого життя, а до морального занепаду. Хитромудрість заснована на світській мудрості, на роботі розуму і на неповній істині. Тому нам так важливо завжди шукати істину. Якщо ми маніпулюватимемо істиною і діятимемо хитромудро, зрештою, це погубить нас.


Ісус говорив, що є широкі ворота, які ведуть в погибель, а є вузькі ворота, що ведуть до життя. Він говорив: « Істина зробить нас вільними». Він так влаштував життя, що ми завжди прагнемо зростати. Дитині необхідно їсти, щоб жити і рости.


Таким же чином, наш розум і дух повинні вчитися (як би їсти), щоб зростати. Але ми повинні харчуватися істиною, інакше ми станемо хитромудрими. Якщо дитина припинить їсти, вона помре. Так само і ми, якщо припинимо вивчати істину, помремо духовно, розумово, а незабаром і фізично. Це схоже на їзду на велосипеді. Коли ми зупиняємося, ми падаємо. Коли яблуко ще зелене, воно росте, але коли воно припиняє рости, воно починає гнити.


Отже, життя є процесом, і якщо ми бажаємо хорошого життя, ми повинні продовжувати прагнути наступних трьох речей:


1. Бути морально правильними.

2. Розуміти людей і ситуації.

3. Зростати в пізнанні Бога, Його законів і принципів, які Він встановив для людства.




      Коли ми чесні і наші мотиви чисті, ми стаємо відкритими і вільними, нам нічого приховувати. Люди відчуватимуть себе вільно з нами, і не захищатимуться від нас. Вони поважатимуть нас і бажатимуть співпрацювати з нами.


      Ми не можемо покладатися на свою хитромудрість. Тому що у такому разі всі швидко побачать наше дійсне обличчя, як тільки ми опинимося під тиском важких обставин. Звичайно, ми обов'язково повинні слухати добрі поради, але ми повинні розуміти, що нашою основною опорою у всякій справі є істина і Бог. Якщо ми пам'ятатимемо про це, ми навчимося здоровому глузду і поступатимемо мудро в кожній сфері нашого життя.


Іноді ми вчимося, поки не доходимо до такого рівня, що вважаємо себе розумними і навченими. І тоді ми починаємо покладатися більше на свої здібності, чим на добру пораду Божу, і без Бога ми стаємо дурними. Без істини ми не можемо нормально функціонувати. Істина зберігає наші мотиви чистими. Якщо ми відкидаємо Бога і Його думки, ми немов би відкидаємо руку, яка нас годує.


      Сьогодні в країнах колишнього Радянського Союзу багато хто намагається хитрістю і обманом досягнути в житті успіху. Беззаконня, корупція і грабіж процвітають в країнах СНД. Ми змагаємося один з одним у хитромудрості. Ми забули прості добрі слова Господа: « у всьому, як хочете, щоб з вами поступали люди, так поступайте і ви з ними». Не станемо обманюватися. Богові відомі всі наші вчинки, і, рано чи пізно, Він розставить все на свої місця, якими би хитромудрими ми не здавалися, і якою би гарною не здавалася наша порада. Добрі поради дуже важливі, але давайте стежитимемо, щоб всі наші мотиви були чисті, і щоб ми використовували добру пораду Божу у всякій справі. Давайте будемо мудрими, і давайте слухати, що Бог хоче сказати нам. Тоді нас знатимуть не як хитромудрих, а як мудрих людей.




Дискусія:

Як ви можете визначити, чи чисті у вас мотиви?

У чому полягає різниця між мудрістю та хитрістю?

Оцінка характеру:
Наскільки добре ви практикуєте цей принцип в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча - 1)

Чи бачите ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:
Ключем до успіху є сумлінна праця, проте дехто намагається зламати замок.

One response to “Мотиви (принцип самоконтролю)”

Олег Заика комментирует...

"Sin brings death and judgement" - Гріх приносить Смерть і Суд. Так написано на самій верхній картині цього поста і це дійсно так. Мої поступки, що грунтуються на користі і хитрості позбавлені чистих мотивів. Це гріх і він веде в пропасть, а не до успіху.

Отправить комментарий