Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

Прощення (принцип самоконтролю)

Провина викупляється через миліст та правду, і страх Господній відводить від злого. (Притчі 16.6)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: "Основи для досягнення успіху".
Курси проводить
Християнський центр розвитку підприємництва "Успіх".
------------------------------------------
В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу



Як викупляється гріх? Милістю та правдою.
     Очищення від гріха відновлює нас і в результаті ми отримуємо прощення. Принцип прощення є, напевно, одним з найважливіших принципів в нашому житті, оскільки він дуже сильно впливає на нас, наше здоров’я та благополуччя. Він також відіграє важливу роль в наших ділових відносинах та в будь-яких інших відносинах з людьми.

      Для того, щоб пережити істинне прощення, ми повинні зрозуміти, навіщо нам потрібно отримати прощення від Бога?


Ми повинні, перш за все, визнати, що Бог – святий і справедливий, що Він бажає, щоб ми відносилися один до одного правильно, на підставі Його законів. Він створив правила життя. Ці правила називаються Істиною. У разі їх порушення приходить покарання. Вони схожі на закон земного тяжіння. Ми не можемо його змінити, а просто повинні навчитися жити згідно нього.


Так само і закон Божий. Він справедливий, і у разі його порушення, рано чи пізно обов’язково слідує покарання. Якби було по іншому, ми б не могли довіряти Божому Слову. Проте, на відміну від закону земного тяжіння, покарання за порушення Божих законів приходить не одразу, тому у нас є час і можливість отримати прощення.


     Бог відноситься до всіх людей як до Свого творіння. Він любить кожного, і хорошого і поганого, і праведних і грішних. Праведні відрізняються тільки тим, що вони відкрили для себе, як діє життя, а грішні цього не відкрили.
     Бог знав, що людина не в силі виконати Його закон, тому Він дав нам закон очищення від гріха. Це називається прощенням. Якщо ми не розуміємо принцип прощення або не приймаємо його, то ми підпадаємо під справедливий суд Божий.

Ісус прийшов на землю не для того, щоб зруйнувати Божий закон або покінчити із справедливістю, але для того, щоб навчити нас принципам любові і милосердя, заснованим на справедливості. Він дає прощення всім, хто приймає Його. Закон, позбавлений милосердя, робить життя важким і жорстоким. Він постійно нагнітає в нас відчуття провини і гніву, які згубно впливають на наше здоров'я і на наші відносини з Богом і людьми. Не маючи прощення, ми негативно відносимося до людей і до життя в цілому.



Остерігайтеся наступного:



1) Суворе дотримання закону:  воно викликає протест в дітях, в працівниках і в суспільстві. Вони відчувають, що ніколи не зможуть задовольнити всі правила, тому падають духом, і навіть не намагаються виконати закони.



2) Вседозволеність:  таке відношення позбавляє людей будь-яких цілей і обмежень. У дітей, у працівників і в суспільства формується безвідповідальне відношення, вони відчувають, що можуть безкарно робити все, що захочуть.



    Ми повинні пам'ятати, що правила створив Бог. Він не може змінити Свій закон справедливості, оскільки Його праведність завжди вірна. Проте Він також створив інший закон, який приносить полегшення життєвим труднощам і стражданням. Якщо ми розуміємо принцип прощення і приймаємо його, то ми отримуємо очищення від гріхів. Це означає, що наші помилки і гріхи прощаються, і ми можемо встати і почати все знову, ми можемо процвітати, радіти і жити як діти світла. Ісус є шлях, але Він також є істина і життя. Він справедливий, але Він також дає нам милість і прощення, поки ми знаходимося в процесі засвоєння правил життя в Його Царстві.


Дискусія:
Наскільки легко вам прощати людей, що кривдять вас?
Чи можете ви пробачити себе за те, що ви вчинили у вашому житті?
Що означає очищення гріха?

Оцінка характеру:
Наскільки добре ви практикуєте цей принцип в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча - 1)
Чи бачите ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:
Прощення – дорогоцінний дар, який зустрічається тільки в смиренних людей.

No response to “Прощення (принцип самоконтролю)”

Отправить комментарий