Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

Відношення (принцип самоконтролю)

Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога. (Євангелія від Матвія 5.8)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: "Основи для досягнення успіху".
Курси проводить
Християнський центр розвитку підприємництва "Успіх".
------------------------------------------

В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу.

      Сьогодні ми багато чуємо про позитивне відношення. Відношення - це підхід або реакція людини, її уявна позиція. Вона може бути позитивною або негативною. Коли ми зустрічаємося з людьми, ми можемо судити про них згідно їхнього відношення. Приведену вище цитату: "Блаженні чисті серцем" можна перефразуватинаступним чином: щасливі постійні, раціональні і позитивно налаштовані люди, в яких чисті помисли. В кінці-кінців вони побачать Бога. Але як мати таке позитивне відношення і правильне мислення?


      По-перше, ми повинні контролювати свій розум. Необхідно дисципліонувати його і живити його здоровою розумовою їжею. Нам в першу чергу слід вирішити, чого ми прагнемо, щоь сформувати свій розум на досягнення цієї мети. Розум схожий на м'язи тіла, його можна тренувати, збільшуючи навантаження. Можна так натренувати розум, що він діятиме відповідно до нашої волі.


     По-друге, ми повинні самі обирати свою долю. Іншими словами, ми повинні вирішити, ким ми хочемо стати, наприклад, позитивною, щасливою і усміхненою людиною. Важко бути позитивно налаштованим і мати правильне мислення, якщо не задати собі напрямку і шляху. Розум обов'язково зосередиться на чомусь одному, і якщо йому не задати напрямку, він піде шляхом найменшого опору. Для щастя людині потрібно чогось досягти. Для того, щоб досягти успіху, потрібно мати мету, а для того щоб досягти цієї мети потрібно мати позитивне відношення. Щоб мати позитивне відношення, необхідно думати і налаштовувати себе на те, що "Я можу!" і "Я зроблю!". Лише таким чином Ви можете досягти мети, здійснити місію і сформувати свою долю.


      По-третє, ми повинні завжди дивитися вперед - за межі теперішнього часу. На шляху до щастя або успіху ми стикаємося з різними ситуаціями. У кожній ситуації ми повинні бачити, що ми ще на один крок наблизились до досягнення нашої мети. Це дає надію, а надія стимулює і мотивує нас, допомагаючи подолати труднощі. Коли у нас з'являються негативні думки, ми повинні знову сфокусуватися на своїх цілях і думати про нагороди, що чекають попереду, уразі подолання всіх труднощів.


     По-четверте, ми повинні мати правильну основу. Одна справа вірити, а інша справа мати право вірити. Закон сили тяжіння не перестане діяти тільки від того, що ми припинемо в нього вірити. Наше позитивне відношення повинно бути засноване на істині, щоб принести позитивні результати. У кожної мети повинна бути правильна основа, у кожної мрії - правильна мета, а в основі кожного успіху - правильні принципи. Успіх захищений проблемами. Для того щоб отримати золоту медаль, необхідно мати мужність і наполегливість. Отже отримання золотої медалі саме по собі є навчальним процесом. В результаті, те чого ми навчаємося, стає важливішим за золоту медаль. Як сказав Господь: "Блаженні чисті серцем (люди з правильним станом розуму)", вони побачать Бога, іншими словами, отримають "золоту медаль". Щасливі ті люди, які мають правильне мислення, бо вони побачать Бога, вони побачать його в кожній ситуації і проблемі. Коли ми досягнемо такого стану мислення, наше відношення буде позитивним, ми не боятимемося проблем, тому що ми знатимемо, що нас чекає після них. Це схоже на процес пошуку скарбів. Ми завжди повинні дивитися в майбутнє за межі даної ситуації.

     Проте треба бути обережними, для того, щоб не стати настільки "позитивно налаштованими", щоб загубити відчуття реальності  і в безстрашності здійснювати дурниці.
     Позитивне відношення забезпечує людині велике майбутнє. Негативне відношення обмежує його існуючим станом речей. Як позитивне, так і негативне відношення в якійсь мірі приносить стрес. Негативно налаштовані люди хвилюються і переживають, а позитивно налаштовані - щосили прагнуть чогось досягти.
І блаженні чисті серцем, бо вони побачать Бога у всьому і отримають "золоту медаль" процвітання!


Примітка: даний принцип є частиною річною програми розвитку характеру: "Основи для досягнення".

Дискусія.

Чому так важливо досягати цілей?
Як Ви налаштовані - позитивно чи негативно?
Чого з розглянутих чотирьох постулатів найбільше не вистарчає у Вашому житті?

Оцінка характеру:
Наскільки добре Ви практикуєте  цей принцип "відношення" в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча -1)

Чи бачите Ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:
Якщо ми робимо правильні речі, все решта, неодмінно сприятиме нам.

No response to “Відношення (принцип самоконтролю)”

Отправить комментарий