Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

Моральність (принцип самоконтролю)

Благословенням чесних підноситься місто, а устами безбожних - руйнується. (Притчі 11.11)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: 
"Основи для досягнення успіху".
Курси проводить
Християнський центр розвитку підприємництва "Успіх".
------------------------------------------
В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу




        Що таке моральність? Моральність – це як благословення праведних, про яке говориться в Притчі. Це Божі стандарти. Бог створив людей і тварин з певною метою. Кожен вид був створений по своєму роду, з чого можна зробити висновок, що кожен вид створений з деякими незмінними якостями. І людина наділена особливим даром – даром мислення. Жодна тварина не може мислити як людина і порушувати порядок своєї природи, отриманої при створенні. Птах не здатний визначити свої цінності або змінити свій стиль життя. Він функціонує згідно своєму порядку і призначенню. Так само і людина була створена по своєму роду. Проте вона має два порядки, за якими вона живе – совість ( відчуття правильного і неправильного) і заповіді.

    
Ми всі знаємо від природи, що не добре вбивати, красти або руйнувати те, що належить іншим. Це знання є совістю. Тому люди роблять зле в темноті або коли їх ніхто не бачить.
       Оскільки людина володіє даром міркування, їй також потрібні заповіді. Ці заповіді стають для нас кодексом, по якому ми можемо функціонувати належним чином. Нам потрібний моральний кодекс, тому що без нього ми можемо заплутатися в своїх думках і заглушити свою совість.
   

       Необхідно вчитися, що правильно і що неправильно, і цьому нас вчать заповіді. Але деякі речі ми знаємо по своїй людській природі, по совісті. Коли ми робимо жорстоким свої серця і спалюємо совість, дану нам Богом, ми стаємо егоїстичними, жадібними і свавільними. Це відводить нас від наших природних моральних основ. Наша совість не може бути для нас путівником, якщо вона не управляється заповідями.
 

      Бог створив людей і тварин чоловічої і жіночої статі, щоб вони плодилися і розмножувалися. І лише серед людей бувають гомосексуалісти. Тільки люди стають наркоманами і алкоголіками, і здійснюють аборти. Деякі речі можуть бути узаконеними або політично коректними, але все одно залишаються неправильними з моральної точки зору. Ділова операція може бути законною, але при цьому все ж таки порушувати моральні принципи.


        Моральність припускає справедливе відношення до обох сторін, і в її основі лежить кодекс правильної і неправильної поведінки, закладений Самим Творцем.
       «У всьому, як хочете, щоб з вами поступали люди, так поступайте і ви з ними» від Матвія 7:12) – це не просто цікава ідея.




Дайте відповідь на наступні питання, щоб перевірити свою совість:


1.Чи буває вам важко дивитися людям в очі?

2.Чи боїтеся ви відкрито обговорювати деякі проблеми?

3.Чи відчуваєте ви себе ніяково, коли говорите про Бога?

   

    Ми відповідальні перед Богом і перед всім людством за виконання морального кодексу, етики, заснованої на істині Божій і на нашій природі від створення. Заповіді були даровані нам як керівництво для правильної поведінки людини. Вони вчать вшановувати Бога і наших побратимів. Якщо ми любимо Бога і ближніх наших як самих себе, то ми діятимемо правильно з моральної точки зору. Ці закони і принципи не були просто дані для того, щоб ми могли догодити Богові, але вони були створені для нашої користі. Ми отримуємо вигоду від них. Ми робимо собі послугу, якщо живемо згідно них, організовуємо самих себе і наше суспільство на їх основі. Предки американців розуміли це. Тому на американському доларі написано: « In God we trust» - « Ми сподіваємося на Бога».
    

     Більшість моральних цінностей є звичайним здоровим глуздом. Якщо у нас є здатність мислити і робити вибір, то це не означає, що ми маємо право порушувати моральні принципи, для яких ми створені. Моральність – це просто система правильної поведінки – правильної для вас і правильної для мене, відповідно до наміру Творця. Можете подивитися в дзеркало і запитати людину, яку ви там побачите, чи знає вона, що правильно?



Дискусія:


Як на вашу думку, чи переживаємо ми занепад у нашій країні?

Які можуть бути наслідки остаточної втрати моральності?

Назвіть наслідки морального занепаду в житті окремих людей та цілих народів?


Оцінка характеру:
Наскільки добре ви практикуєте цей принцип в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча - 1)

Чи бачите ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:

Якщо ти втратив багатство – ти не втратив нічого; якщо ти втратив здоров’я – ти дещо втратив; якщо ж ти втратив характер – ти втратив усе.

One response to “Моральність (принцип самоконтролю)”

Олег Заика комментирует...

Моральність - це Божі стандарти, які Господь створив для нашої ж користі. Бути моральним, тобто лрислухатися до своєї совісті та виконувати заповіді Божі ВМГІДНО! Бог готує велику нагороду для тих хто дотримується його Законів. Моральність - це не важкий обов'язок, а Велика ПРИВІЛЕГІЯ! Моральність - обов'язкова умова для одержання Господнього благословіння і благодаті! Я дякую Господу за це відкриття. Слава Богу, що я це зрозумів і усвідомив.
Амінь!

Отправить комментарий