Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

Терпіння (принцип самоконтролю)

Володар зм'якшує терпеливістю, а м'якенький язик ломить кістку. (Притчі 25.15)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: 
"Основи для досягнення успіху".
Курси проводить
Християнський центр розвитку підприємництва "Успіх".
------------------------------------------
В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу


Хороші лідери мають терпіння. У нашу епоху швидкої їжі, швидкого переміщення і миттєвого доступу до різної інформації, ми забули велику чесноту - терпіння. Терпіння не слід плутати із зволіканням або лінню. Терпіння – це очікування відповідного моменту, розуміння часу і термінів. Якщо ми хочемо з’їсти кукурудзу, ми повинні дочекатися весни, щоб посадити її. Потім ми повинні дочекатися осені, щоб зібрати урожай.

Таким же чином, багато проблем неможливо відразу ж вирішити. Іноді вони повинні дозріти. Якщо ми не можемо дочекатися відповідного моменту, ми часто створюємо ще більше проблем. Зрілі лідери розпізнають певні періоди в своєму житті і в бізнесі, і приділяють необхідний час для змін. Вони знають, що зміни є процесом, і вони терпляче чекають завершення цього процесу. Вони також знають, що без терпіння людина все робить завчасно, і здійснює помилки, які їй згодом дорого обходяться.
Дуже важливо відчувати настрій працівника, перш ніж намагатися його виправити. Буває відповідний і невідповідний час для вирішення важких ситуацій.

Терплячі люди мають наступні переваги:


1. Їх поважають як людей, які вміють тримати себе в руках.

2. Їх поважають як розуміючих людей. Тому що вони слухають уважно, перш ніж реагувати на ситуацію.

3. Їх поважають за те, що вони мудрі. Тому що вони спокійні, і вони здатні дати мудру пораду.


Якщо ми сердимося, ми повинні почекати ( набратися терпіння ), поки ми «остигнемо». Ми повинні погодиться із стародавньою приказкою: « Коли учень буде готовий, то і вчитель з'явиться». Якщо миттєво реагувати на те, що все відбувається навколо, можна тільки ускладнити ситуацію і, кінець кінцем, програти. Але як говориться в притчі: «Володар зм’якшується терпеливістю...». Маючи терпіння, можна впливати на людину. Якщо мудро використовувати терпіння, можна досягнути грандіозних успіхів.


      Ми повинні бути уважними і усвідомлювати, що для розвитку людей потрібний якийсь проміжок часу. Ми не можемо плекати надії, що четвертокласник зрозуміє матеріал восьмого класу. Хороші лідери знають, коли чекати, а коли діяти. Вони пам'ятають, що лідерство – це управління людьми, уміння передати людям своє бачення і пояснити їм стратегію, як, коли і чому ми плануємо досягти наших цілей. Наші очікування повинні узгоджуватися з рівнем підготовки і розвитку людей. Ми повинні розуміти, що на це потрібний час.


      Ми не повинні ігнорувати проблеми, але ми повинні бути терплячими і чекати потрібний момент для вирішення цих проблем. Бог зазвичай надихає когось на вирішення проблеми, якщо ми чекаємо і молимося.
      Терпіння укріпить і підготує наші серця і серця тих, що нас оточують. Наступного разу, коли ви поспішатимете, зупиніться і проявіть небагато терпіння. Ви будете мудріші, і вас більше цінуватимуть.




Дискусія:

Люди вважають вас терплячим чи повільним?

Що найважливіше в терпінні?

Ви нервуєте коли нічого не відбувається?

Оцінка характеру:
Наскільки добре ви практикуєте цей принцип в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча - 1)

Чи бачите ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:

Будьмо терплячі! Життя гірке, якщо ми зриваємо його плоди надто рано.


No response to “Терпіння (принцип самоконтролю)”

Отправить комментарий