Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

НАДІЙНІСТЬ (принцип Продуктивності)

Уста брехливі - огида для Господа, а чинячі правду - Його уподоба. (Притчі 12.22)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: 
Курси проводить
------------------------------------------
В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу


        Ми будуємо наше життя і бізнес навколо постійних і надійних речей. Ми покладаємося на стійкі закони фізики, такі як земне тяжіння і рух тіл в сонячній системі. Це фіксовані закони, і ми можемо планувати наше життя на їх підставі. Ми також залежимо від технологій і устаткування, розробленого людьми. Якщо устаткування або певні системи виявляються ненадійними, їх просто замінюють. Це так само стосується і нас: якщо ми ненадійні і не пунктуальні, то нас можуть замінити тим, хто надійний.

      Успішні ділові люди зазвичай мають репутацію:
1.Пунктуальних людей, що вміють правильно використовувати час.

2.Людей, що дотримуються слова і очікують того ж від інших.

3.Постійних і легко передбачуваних людей.
Це все називається надійністю.

   Для отримання прибутку в бізнесі необхідне правильне управління ресурсами. Зазвичай нам потрібні матеріальні та фінансові ресурси, проте дуже важливо цінувати людей та їхню пунктуальність, як один з найважливіших ресурсів. Для цього ми, в першу чергу, повинні усвідомити, що час є цінним ресурсом. Ми повинні розглядати його як один з найважливіших ресурсів людства. Без часу ми не можемо робити нічого. Марно прожита хвилина – втрачена назавжди. Пунктуальність вказує на те, що ми цінуємо свій час, і час інших. А люди цінуватимуть нас, оскільки вважатимуть відповідальними і надійними.
Неспроможність прийти на зустріч вчасно або ж взагалі не прийти – найочевидніший недолік характеру. Маленьке запізнення або не пунктуальність насправді можуть обійтись дуже дорого - створити нам погану репутацію. Нас знатимуть як не пунктуальних і таких, що завжди спізнюються. Завжди можна знайти причини і виправдання, можна навіть збрехати, щоб виплутатися з ситуації, але від цього ми станемо лише гіршими. Деякі звинувачують в цьому свою культуру, але це нічого не міняє. Якщо ми не візьмемо на себе відповідальність за свою пунктуальність, то інші відноситимуться до нас так само, і ми витрачатимемо неймовірно цінний час на даремне очікування один одного. Запізнення – це звичка, і до того ж дуже шкідлива звичка. І ми не позбудемось її, поки не зрозуміємо, наскільки вона шкідлива. Люди виправдовують свою не пунктуальність тим, що вони надто зайняті, а тому й спізнюються. Але якщо ми постійно спізнюватимемось на роботу, з доставкою товару клієнтам чи на зустрічі, то рано чи пізно ми втратимо роботу, клієнтів і ділових партнерів. Не призначайте зустрічі, якщо ви не впевнені, що зможете вчасно прийти на них.

     Якщо ми позбудемось цього недоліку, ми отримаємо важливу рису характеру, завдяки якій люди віритимуть в нас. Вони говоритимуть: «Це відповідальна людина, яка дотримує слова. На неї можна покластися!».
      Надійність – це сильна риса характеру, яка продукує в людині багато інших якостей. Бог задоволений нами, коли ми дотримуємось своїх обіцянок, так само і люди, з якими ми маємо справу. Наступного разу, коли ви матимете зустріч з кимось, оцініть свою пунктуальність за десятибальною шкалою. Вас може здивувати оцінка, але для інших в цьому може не бути нічого нового.

Дискусія:
Уявіть, що хтось попросив 10 ваших друзів оцінити наскільки ви надійна людина, що б вони відповіли?
Як ви реагуєте, коли хтось спізнюється?

Оцінка характеру:
Наскільки добре ви практикуєте цей принцип в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча - 1)

Чи бачите ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:
Надійна людина, як сонце –світить навіть в непогожий день.

No response to “НАДІЙНІСТЬ (принцип Продуктивності)”

Отправить комментарий