Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа (Матв.28:19)
...

Здоровий глузд (принцип продуктивності)

Дім будується мудрістю, і розумом ставиться міцно. (Притчі 24.3)

Автор: Джон Шрок, бізнесмен.
Бізнес мережа La Red
Даний принцип є частиною річної програми розвитку характеру: 
Курси проводить
------------------------------------------
В ході читання підкреслюйте 
важливі концепції даного принципу

      Здоровий глузд в наші дні став рідкістю. Якщо ми зможемо зрозуміти його цінність і зробити його невід’ємною частиною нашого життя, ми багато чому навчимося. Життя не повинне бути складним. Тільки коли ми позбавляємося здорового глузду з’являється плутанина. Здоровий глузд – це твереза логіка або практичне мислення. Результатом здорового глузду є практична мудрість. Блудний син відхилився від здорового глузду аж поки не опинився із свинями. В кінці кінців він все ж згадав про здоровий глузд і повернувся до будинку свого батька. Іноді ми стаємо настільки освіченими, що не можемо мислити практично. Здоровий глузд – це здатність роздумувати про проблеми і знаходити практичні, розумні шляхи їх вирішення. Освіта не завжди дає нам цю здатність. Звичайно, ми повинні здобувати освіту, але без здорового глузду (практичного мислення) вона втрачає свою цінність. Ми повинні мріяти і ставити цілі, але ми завжди повинні поєднувати їх із здоровим глуздом, для того, щоб вони реалізувались. Інакше, вони залишаться тільки мріями.
       Здоровий глузд формується в залежності від нашого оточення, саме тому не у всіх він однаковий. Дуже часто нас навчають, яким чином потрібно щось робити. Обраний метод стає звичним для нас, поки хтось не знайде простіший і кращий спосіб для цього. Тоді здоровий глузд спонукає нас змінити свій підхід. Подібно до цього, в культурі певних народів можуть відноситись терпимо до хабарництва, брехні і обману, проте здоровий глузд спонукає нас діяти інакше, оскільки така поведінка суперечить моральним принципам і руйнує нас і наше суспільство. Тобто, поширені в народі звички і традиції можуть замінити здоровий глузд, призупинити наше зростання і тримати нас в рабстві традицій. Іноді наші релігійні переконання можуть перешкоджати прогресу, тому що ми відмовляємося слідувати істині або здоровому глузду.

    Протилежністю здорового глузду є дурість (безглуздість). Скільки разів ви чули, як хтось говорив: «Я вчинив безглуздо!» . Це означає, що він відірвався від реальності. Якщо ми робимо те, що вважаємо правильним, то, зазвичай це і є здоровий глузд або розум. Як говориться в притчі: «Людина, що зблуджує від путі розуму, у зборі померлих спочине» (Притчі 21:16). Наші плани можуть бути настільки непохитними, що ми забуваємо прислухатися до свого серця. Воно зазвичай дає нам поради, сповнені здорового глузду. Ми повинні пам'ятати, що наш розум може настільки відірватися від реальності, що ми з легкістю здійснюватимемо безрозсудні вчинки. Бог дав нам здатність розмірковувати, але Він також нагадує нам, щоб ми не відривались від реальності здорового глузду. Без здорового глузду, наше життя подібне до законів без милості, в яких не передбачається можливість отримати ще один шанс. Це життя без прощення. Жодна сім'я, жоден бізнес і жоден народ не можуть вижити без здорового глузду як частини їх стратегії. Здоровий глузд спонукає нас до змін і виправлень протягом життя. Здоровий глузд допомагає планувати згідно Божої волі і зберігає нас від невдач.

Ось що дає нам здоровий глузд:
1.Практичне мислення і логіку.
2.Відкритий для сприйняття розум.
З досвідом ми багато чого помічаємо і прораховуємо, і в нас формується здоровий глузд, так зване «внутрішнє (інстинктивне) відчуття», до якого ми повинні прислухатись. Не завжди воно вірне, але часто попереджає про те, що ми входимо на невідому територію (сферу). Далі ми діємо на цій території або згідно віри або згідно страху. Саме у такі моменти ми повинні звертатися до здорового глузду, щоб він вказував нам шлях і захистив нас, коли нам доводиться переходити через мінні поля у своєму житті.
  
Матеріал з Вікіпедії  Здоровий глузд - це ...

Дискусія:

В чому полягає різниця між здоровим глуздом та освітою?

Розкажіть випадок, коли ви вчинили керуючись здоровим глуздом. Який був результат?




Оцінка характеру:
Наскільки добре ви практикуєте цей принцип в даний час?
(найвища оцінка 10, найнижча - 1)

Чи бачите ви цінність у досягненні кращого результату?

Їжа для роздумів:
Всі ми народились із закритими очима і відкритим ротом, і потрібне усе життя, щоб зробити навпаки.



No response to “Здоровий глузд (принцип продуктивності)”

Отправить комментарий